Dzisiaj jest piątek, 17 listopada 2017. Imieniny Grzegorza, Salomei, Walerii

Kto się nie pospieszy, nie skosztuje. Tłumy na ukraińskim festiwalu placków ziemniaczanych

2015-09-14 16:34:07 (ost. akt: 2015-09-14 16:38:55)
Placki trzeba usmażyć na złoty kolor, mają być mocno chrupiące

Placki trzeba usmażyć na złoty kolor, mają być mocno chrupiące

Autor zdjęcia: Adam Bartnikowski

Około 5 tys. smakoszy placków ziemniaczanych odwiedziło festiwal tych specjałów w miejscowości Korosteń nieopodal Żytomierza. Święto jednego z tradycyjnych ukraińskich dań jest organizowane tu już po raz siódmy.

Właściciele straganów prześcigają się w tym, kto zrobi najsmaczniejsze placki i jak najwięcej odwiedzających nimi nakarmi. Wśród gości festiwalu nie brakuje koneserów z zagranicy."Jesteśmy tu już po raz trzeci. Za pierwszym razem nie udało mi się skosztować placków. Teraz będzie inaczej, już się nie mogę doczekać. Ale jest ich tu tyle rodzajów, że nie wiem, czy zdołam spróbować wszystkich"."Ten festiwal odbywa się już po raz siódmy. Tym razem ma on również wesprzeć naszych żołnierzy na wschodzie Ukrainy".



źródło: News Channel "24"/x-news

Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB